«Eu exist, pentru ca noi existam»

Ion Bucur

 
Faciliteaza workshopuri de constelatii sistemice de familie si organizationale din 2008, in Bucuresti si in alte orase din tara.

Beneficiaza de formari diverse in domeniul psihoterapiei clasice- in psihoterapie experientiala, analiza reichiana, hipnoza ericksoniana, terapii scurte colaborative, focalizate pe solutii si resurse, programare neuro-lingvistica.

A parcurs diverse alte stagii de pregătire în gestalt terapie, analiza tranzacţională, inteligenţă emoţionala, terapie de familie adleriană, metoda ESPERE, somatoterapie etc.

Toate aceste formări şi stagii de pregătire îşi găsesc cea mai profundă împlinire şi aplicare în practica sa de facilitator de constelaţii familiale şi organizaţionale. Se numără printre cei câţiva, care, bazându-se pe valoarea excepţională a metodei constelaţiilor sistemice familiale, promovează înţelegerea corectă şi răspândirea practicării acesteia în România.

Incepand din 2004 a intalnit constelatiile familiale, si, in paralel cu lucrul personal, a contribuit la organizarea primelor workshopuri formative de constelatii familiale din Romania.

A beneficiat de contactul si formarea in aceasta metoda cu Dorina Mocanu, dr. Alberto Iturbe Lete, cu Franz Ruppert, Jutta Ten Herkel, si, in trei ocazii, cu intemeietorul metodei, Bert Hellinger, in traininguri formative organizate de acesta in Germania si Austria.

In prezent continua formarea cu Jutta Ten Herkel, asistent pentru o lunga perioada al lui Bert Hellinger, si traducator al unora dintre lucrarile acestuia in limba engleza.

A contribuit la aparitia in limba romana a primelor lucrari de constelatii sistemice de familie, ale lui Bert Hellinger: “Fericirea care dureaza” si “Un val, un ocean”, la editura Cartea Daath, si, cu ajutorul A.R.T.e.S., al carui initiator este, si al multor colegi entuziasmati de constelatii familiale a contribuit la organizarea primului workshop in Romania al lui Bert Hellinger.

Este pasionat de radacinile constelatiilor- filosofia si metoda fenomenologică de cunoastere, constelaţiile organizaţionale şi politice, predicţia şi creşterea performanţei manageriale, fenomenul de conştiinţă şi conştienţa, comunicarea între metoda ştiinţifică şi metoda fenomenologică de cunoaştere, şi consecinţele în formularea intervenţiilor bazate pe acestea, la nivel de individ, grup, organizaţie, societate.

[pdfjs-viewer url=http://www.ionbucur.ro/wp-content/uploads/2017/04/cv-ion-bucur-2017.pdf viewer_width=800px viewer_height=700px fullscreen=true download=true print=true]